Seile eller pusse opp soverom?

Vel, nesten aldri feil å dra på seiltur. Men noen ganger gnager samvittigheten, og nå har vi et soverom som MÅ være ferdig i god tid før jul (hvilket år kan man jo spørre 🤪).

Det ble seiltur som vant denne helga. Værmeldinga var for god for inneaktiviteter.

Vi la i vei fredag etter jobb. Mørket faller på tidlig så vi stoppet for vannfylling og overnatting i Fjeldkilen (Marnet Marine Park).

Vi har ligget natta over her før så tenkte ikke så nøye over hvor vi la oss. Det kommer vi til gjøre heretter. Det er en ganske lang longside gjestebrygge. Vi la oss på enden som er nærmest restaurant og dieselbrygge. Høyvann når vi kom inn og ved lavvann kl 0430 på morgenen dunka kjølen i noe. Det dundrer godt når 9 tonn båt treffer noe som høres ut som stein eller betong. (og høres verre ut enn det er). Da ble det ut på brygga i pyjamasen og prøve å komme seg av «grunna». Det viser seg ligge bryggefundamenter i betong der. Vi hadde klart å sette kjølen rett over en slik. Dybdemåleren er plassert rett foran kjølen så den så ikke fundamentet. Og sikten i vannet er 20 cm i brunt elvevann så ikke mulig å se fra brygga heller. Marinapersonale opplyser at det skal stå skilt, men kun skruefester igjen – skiltet ligger nok på bunnen 🤔

Etter litt urolig natt tar vi turen videre. Planen var over til Tjøme eller deromkring. Men vinden gjør at vi endrer planer. Ved Strømtangen har vi syd-vest 14-15 m/s. Tjøme blir dermed strevsomt med slik vindstyrke rett i nesa.

Vi endrer kurs ved Strømtangen og går istedet mot Engelsviken.

Ser ganske snillt ut, men vindmåleren lå jevnt på 14+ sekundmeter her. Og rett i nesa.

Når vi endrer kurs ved Strømtangen og går nordover får vi vinden i sida og gode seilforhold. Det holdt med bare fokka ute i disse vindene. Noen glimt fra innaskjærstur fra Strømtangen til Smausthavna via Hankøsundet.

Fortsatt noen ivrige hummerfiskere som setter teiner. Ikke alltid så lett å se bøyene.

Vi endte opp i Smausthavna helt ytterst i Elingaardkilen. Det ligger en blåbøye der som vi kapret for natten.

Barbecue inovember går fint i slike forhold. Med en Chianti i glasset smakte det utmerket etter dagens koseseilas.

Like fint var det å våkne opp i en helt fredelig bukt badet i sol. Fristende å et bad men undertegnede har krav om at det må være to-sifret temperatur i vannet for morgenbad. Idag så det slik ut

Tett på 9 grader i vannet.

Droppet morgenbad, men lang frokost i cockpit ble det.

Frokost i cockpit badet i sol. Det er fortsatt mye som minner om sommer selv om kalenderen sier godt inn i november.
Fra Smausthavna.

Deler noen glimt fra hjemturen også. Genrelt lite vind, men utover det mye bra 👍

Litt andre forhold når vi runder Strømtangen i dag.