Venter på været

Som varslet har et regnvær dratt over i natt. Litt ut på kvelden i går kom advarsler på radio om at det frarådes å dra ut i båt. Vel der satt nå vi da. Men ble ikke så urolig av det. Gjetter advarselen rettet seg mest mot hummerfiskere i mindre båter.

Stavsengspizza og rødvin fra Uruguay. Bra kombo mens regnet høljer ned ute.

Vår erfaring når vi sitter her søndag formiddag er at vi valgte helt rett nattehavn. Loggen på Strømtangen Fyr viser vinkast på 25,2 m/s rundt kl 10 i dag. Vi har kun hatt 13-14 m/s i de verste kasta, og kun i korte perioder. For det meste har det vært mindre enn 10 m/s her i le av Kirkøy.

Følger værutviklingen med Predictvind.

Alt tyder på en bedring fra kl 13 og utover. Vinden skal droppe til 10-11 m/s ved Strømtangen og regnet går over til byger eller opphører.

Da tar vi turen mot vinterhavn. Det er for det meste en nordvestlig kurs så dat passer det med sydlige vinder. Vinterplass er i samme havn som der vi har hatt sommerplass, men i en annen del av havna der det er montert bobleanlegg.

Navstasjon ala Raspberry Pie og Raymarine Navionics for planlegging av rute og kurser.