Høstseiling med blandede værutsikter

Vi starter fredagen med en kort legg fra Gressvik til Fjeldkilen. Vi har nemlig booket bord på restaurant St Peter i Fjeldkilen.

Det var bra. Vi fikk prøvesmake flere retter. Vår favoritt ble nok Kveite med lokale grønnsaker. Lammekarreten var også utmerket. De har en spesialitet på dessertsiden som er verdt et forsøk – brunost-is. Høres spesielt ut, men smakte mye bedre enn frossen brunost.

Det er meldt friske forhold natt til søndag og søndag formiddag. Regn og stiv til sterk kuling fra sør. Vi søker derfor ly på nordsiden av Kirkøy, nærmere bestemt Stavsengskilen. Det er et av de best beskyttede områdene vi kjenner til ved friske forhold fra syd og sydvest.

Ved ankomst Stavsengskilen er det foreløpig ingen tegn på kuling.

Men i predictvind ser det slik ut for søndag formiddag.

Værvarsel innenfor 24 timer er pålitelige så det blir nok slik.