Helgen 16. – 19. oktober. Gressvik- Hankø – Bolærne – Horten – Gressvik

Dette ble en kombinert seil- og bursdagsfeirings-helg.

Vi plukket opp broder Trond og svigerinne Elisabeth ved Hankø, seilet over til Bolærne på beskjeden nordavind, skalldyraften med tilbehør, overnattet der til lørdag for så å seile nordover til Horten.

Vi hadde litt vind i starten men den døde helt når vi passerte slagentangen. Derfra var det blankt vann helt til Solviken havn rett nord for Horten. Yanmarn måtte gjøre all jobben.

I Solviken havn traff vi på enda en bror og svigerinne. Terje og Kristin bor i nabolaget. Terje hadde dessuten vært å fanget noen delikatesser både fra skogen og havet. Det ble nyfanget hummer til forrett og grillspyd på assortert vilt til hovedrett. Og med godt følge fra meieriet: bobler, hummersnaps, viltsnaps og diverse rødt og hvitt. Joda – et skikkelig sjøslag ble det 🦞🦀🥂🤪.

På returen fra Horten til Gressvik fikk vi brukbar nordavind som gav oss et bra push. På fulle seil og halv motor holdt vi snittfart 8,5 knop på de 28 nm vi tilbakela. Ikke værst.