Kräftskiva og taterliv (i tatersundet).

Helgen skal starte med kräftskiva med svenske seilervenner. Siden ting er som de er med restriksjoner på reising ble det én fest men på tre lokasjoner.

Stor kreps kan man tenke, men det er hummer. (og kjøpt på Rema 1000).

Vi har jo blitt vant til videokonferanser i arbeidslivet. Vi var nok usikre på om det ville fungere like bra i party sammenheng. Vi hadde nå avtalt å treffes fredag kl 19 i Google Meet. Vi rakk ikke å komme oss ut av havna så det ble bryggeseiling fredag til lørdag.

Kräftskiva dekoreringen er på plass fem-på-sju. Klar for kreps, snapsviser og treffe svenske venner igjen 😀
Stort utvalg snapsviser.
Signalkreps ala amerikansk hummer. Ser fin ut og smaker sånn passe er vår bedømming. Nyfanget norsk/svensk hummer er definitivt en divisjon over.

Det ble en svært trivelig kveld. Ikke helt det samme som å sitte i samme båt, men absolutt et godt fungerende alternativ.

På lørdagen tenkte vi ta en sving ut i skjærgården. Det har blåst friskt i det siste og skal fortsette med liten og stiv sydvest kuling gjennom helgen. Våre førstevalg for overnatting i nærområdet med de forholda er hankøsundet eller nord/nordøst på Kirkøy. Begge steder er det skog som demper vinden.

Vi legger i vei utover og det er akkurat like friskt som meldt. 14 m/s ved strømtangen og litt høyere sjø enn vanlig, antakelig pga at vinden har stått på i dagevis. Vi runder rundt strømtangen og går nordvestover. På vår vei ser vi at det er tomt for båter i sundet mellom flatskjæra (forøvrig ganske tomt for båter overalt på fjorden i dag, pussig 🤔) Vi går nå inn mellom flatskjæra og sjekker ut forholda. Det ligger en blåbøye i sundet. Bra valg når det skal blåse litt tenker vi.

Flatskjæra er som navnet sier flate og gir ikke så mye le for vind. Sundet derimot er helt beskyttet mot svell fra utsiden. Sundet er normalt mye benyttet. Og det er mange førtøyngsmulighet med bolter i fjellet mange steder. Sundet går under navnet fanterenna og tatersundet som kan tyde på at det har vært brukt som nattehavn i lange tider.

Solnedgang i Oslofjorden lørdag kveld.
Temperaturen i vannet er tett opptil 16. Det er jo omtrent som det var mesteparten av juli 👍 Skipper bader normalt under slike forhold. Droppet det i dag – brunt glommavann får ta skylda.