Fredagshilsen i kuling

Men aller først velkommen til verden:

Sondre ble født tirsdag 1. september 😀 Krabbesnøret ligger klart. Litt morsmelk og noen vendinger grøt først så er vi klar. Gratulerer som foreldre til Andrea og Henrik.

Det er helg og egentlig ganske bra værmelding. Tørt, mye sol og bra temperatur. Vindvarselet er kanskje litt i overkant. Det er meldt stiv kuling i Skagerak. For oss som har maritim diagnose er ikke det noe hinder. Det handler bare om å tilpasse seg.

Vi gikk ut fra Gressvik i 10-12 m/s sydvest. Ut elva og forbi Marnet øker vinden til 14-15, enda mer i vindkasta. Planen er å gå rett mot vinden frem til vi er på høyde med fyret på Strømtangen, deretter gå rett øst mot Kjøkøysund.

Det banker og slår med vinden rett i mot.

Vi går på motor rett i mot vinden. Når vi dreier øst ved Strømtangen får vi vindvinkel og kan sette seil. Men med vinder fra 14-18 m/s er det ikke store lappen vi har ute.

Heldigvis blir ikke sjøen så høy i dette farvannet. Søsterøyene tar bort den tunge sjøen utenfra.

Det går raskt fra Strøntangen, over Lera og inn Kjøkøysund. Vi har blinket ut Stavsengkilen som ankerplass for natten. Denne kilen på nordsiden av Kirkøya har usedvanlig godt le for sydlige vinder. Det er også en blåbøye inne i kilen, men den var dessverre opptatt. Vi slipper anker og det sitter på andre forsøk.

True Wind Speed når vi nærmet oss Strømtangen.

Mange tenker at de folka i seilbåt er begeistra for all vind – jo mer jo bedre. Det er ikke sånn – for oss er ideell vind 6-10 m/s. Når det passerer 15 m/s er det en helt annen type seilas. Ting går i stykker om man ikke passer på.

Straks ankeret var på plass i Stavsengkilen ble det ferske reker til kveldsmat 😁⛵🌞🍻

To av mange beboere i kilen.