Horten / Solviken Båthavn

Torsdag formiddag gikk vi fra Hankøsundet med kurs nordover med litt udefinert destinasjon.

Det var en lett vestavind som ga oss brukbar fart på fulle seil. Videre nordover døde vinden mer og mer og vi måtte hjelpe til med motor.

Vi trengte besøke butikk for å fylle på noen småting til kjøleskapet. Etter litt undersøkelser kom vi til at Solviken båthavn i indre havn i Horten hadde mye å by på.

Det er på nordsiden av Horten så måtte først tråkle oss mellom Bastøfergene som går titt og ofte.

Bastø-Fosen. Disse må man passe seg for.

Vi holdt oss på østsiden av fjorden helt til Gullholmen utenfor Jæløya, så tok vi kurs rett over fjorden og 90 grader på transportseperasjonsonen (TSS) som går midtfjords her. Colorline mot Kiel hadde akkurat passert så klar bane for oss.

Colorline på vei til Kiel

Etter kryssing av fjorden ved Gullholmen er det kort vei inn i indre havn i Horten. Oversiktlig og godt merket innseiling.

Festningen ved innseiling til Horten indre havn.

Hele indre havn er godt beskyttet. Solviken båthavn har gjesteplasser longside på utsiden av brygga til styrbord side på vei inn. Bra med plasser når vi ankommer rundt kl 17. Det fyller seg opp utover kvelden. Årets hyggeligste havneavgift så langt – kr 100 for 13 m båt, strøm og vann inkludert 😀👍

Fortøyd longside i Solviken Båthvn. Det fine sommerværet i Horten kan anbefales.

Fra havna er det 5 minutter å gå til Coop Extra med lange åpningstider og godt utvalg.

I Horten har vi også familie, så her blir det feriedager med familiebesøk innlagt. Og når det kan gjøres på sjøen i sommervær blir det dobbelt hyggelig 🌞