Furusand / Sandø (Færder kommune)

Vi gikk lørdag tidlig ettermiddag fra Falkensten med kurs sydover. Vi tenkte finne en nattehavn i området fra Bolærne til Færder. Da vil vi få en en enkel tur til hjemmehavn på Gressvik på søndag. Værmelding for søndag er litt tilfrisknende syd og sydvest vind. Regnet som først var meldt på søndag har heldigvis nesten forsvunnet.

Dagens seilas ble ikke mye seiling. Den beskjedne vinden som var kom rett i nesa. Vi observerte noen som krysset seg utover fjorden men vi var late og gikk rett i mot på motor. De som gikk innover fjorden hadde lettere jobb.

Medvindsseilas for de som kom innover fjorden.
Ved Slagentangen ser «trærne» litt underlige ut.

Første sted vi hadde blinket ut var sundet mellom store og lille Hui. Det er et bra sted for å ligge longside langs fjellet. Men mange som hadde tenkt som oss. Vi valgte å gå videre. Neste var sundet mellom Bustein holmene. Der var det klart mindre båter, men opptatt på vår favorittplass. Igjen gikk vi videre. Neste er svaihavna ved Furusand/Sandø. Mange båter her også men vi legger oss litt ut i bukta på ca 10 meters dyp. God plass for å svaie på.

Anker, 40 meter kjetting, snubberline og ankerkule på plass. Da gjenstår bare ankerdrammen 😁
24 grader og sol fortsatt. Vi tar i mot alt som likner på sommervær 🌞