Samsø, vi kommer tilbake❤️🇩🇰

Noen steder er det vanskelig å ta farvel med, og Samsø er en av dem! En stor favoritt som vi prøver å få krysset av på ønskelisten hver ferie🇩🇰

Etter fantastiske dager med sol og flatt hav på anker ved Æbelø, tok vi turen til Samsø❤️ Sommerværet fortsatte, og vi valgte derfor å legge oss på svai utenfor Mårup havn.

Sharky’s Friend (lettbåten) ble klargjort for fastlandstur, og Brugsen ble besøkt for litt påfyll av mat og drikke!

Veien fra stranden hvor man legger lettbåten, og til butikken, er utrolig idyllisk🌼🚜🐄🌳 Alltid godt å komme i land for bevegelse og nye naturopplevelser!

Med bildene vil vi bare vise hvor utrolig vakkert og urørt det er på øya! Gjennom hele Samsø gjenspeiles at alt skal «piple og gro», med stort fokus på økologiske råvarer som korn, grønnsaker og blomster.

Etter to dager på anker, valgte vi å legge oss inn i Mårup havn. Dette var nøye planlagt, da det var meldt økende vindstyrke. Tidlig opp søndag morgen, og vi var heldige som fikk plass ved «stolpebryggen» med akter inn mot brygga.

Det er en like stor glede for oss hver gang vi kommer inn i den havnen. En havn hvor tiden står litt stille. En havn som er litt tilbake i tiden. En havn som er veldig lite kommersiell. En havn hvor man lytter til havnens rytme. Noen ganger er det så godt å bare være, og koble bort alt jag etter det perfekte. Mårup er en slik havn for oss❤️🇩🇰

Herlig sandstrand rett på nedsiden av seiler-stua.
Stolpebrygga for båter over 12 meter⛵ Et Norskt flagg skimtes nest ytterst på brygga!

Mårup havn er stedet man bør dra til om man ønsker en fin servicebygning, en hyggelig seiler stue med flott kjøkken og spiseplasser. Rent og ryddig over alt, selv vaskerommet. En hyggelig restaurant med veldig god mat, hvor man får kjøpt ferske danske rundstykker på morgenen. Servicen på restauranten er så som så, men maten er verdt å vente på😉 Det er gangavstand til butikken, og man kan fylle drivstoff. I havnen kan man leie sykler, og sykle rundt på øya. Man kan også leie El-bil. Mårup er en havn med yrende liv på dagtid med barnelatter og måkeskrik, og helt tyst om natten🙏 En havn akkurat slik vi liker💙

Flotte vaskerom med gode maskiner.

Mandag ble det sykkeltur til Norby, nord på øya. Noe Tore beskrev i forrige innlegg. En sykkeltur gjennom det tyste landskapet med endeløse jorder med grønnsaker, bær og blomster på fantastiske sykkelveier!

Et besøk i Nordby er et must for oss!

Tirsdag og onsdag gikk med til litt jobb for Tore og praktiske gjøremål for meg! Meningen var at vi skulle leie bil, noe vi var sikre på at vi hadde gjort… Helt til vi skulle hente bilen🙈 «Noen» vi sier ikke hvem, hadde ikke lest veiledningen godt nok😇 Vi kunne glømme biltur, vi hadde ikke logget inn for å akseptere leiekontrakten! Jaja, sånn kan det gå🙈 Det ble mye latter av det🤣, og dagens høydepunkt var en etterlengtet videocall med Anna og Peter på kvelden❤️ De er våre venner fra Lysekils Marina som vi savner så det gjør vondt…. Vi har ikke sett hverandre siden mars….

Avgang fra Samsø ble bestemt torsdag morgen kl 0730😏 Etter å ha lest værmelding, var torsdag den beste dagen å seile nordover igjen⛵ Fredag var det meldt byger og vind fra nord, noe vi ville unngå. Vemodig å reise fra Samsø. Vi sier takk for herlige, avslappende og minnerike dager🌼 På gjensyn❤️🇩🇰