Læsø

Etter noen dager på Læsø skal vi i morgen ta turen videre nordover.

Det har vært fint på Læsø. Mindre folk og båter enn normalt for juli. Deilig for oss men ikke så moro for dem som lever av besøkende. Været har vært litt så som så. Sol, regn og vind av og på. Vi har fått med oss solnedgang fra moloen i Østerby havn, spist rødspette opptil flere ganger, leid elbil og fartet øya rundt, besøkt øyas saltsyderi og storhaven med dyr og lokale råvarer.

Solnedgang fra moloen i Østerby er en attraksjon. Mange som sitter med et glass vin og nyter bølgebrus og sola som forsvinner i havet.
Utvinning av salt fra havvann er en spesialitet på øya.

I morgen mandag setter vi kurs nordover. Litt usikkert hva som blir neste stopp. Det er drøyt 100 nm til Hvaler. Dersom vi skal komme oss hele veien dit er vi avhengig av gunstige forhold. Alternativet er at vi må legge inn en stopp på svenskekysten. Vi ønsker ikke karantene så må holde oss utenfor sivilisasjonen. Vår tolkning er at det går så lenge vi ligger på anker/bøye i uthavn. Det blir spennende å se hvordan seilasen i morgen arter seg.

Foreløpig er ruta satt fra Læsø og rett på ca Smögen og videre nordover langs svenskekysten (utaskjærs).

Oppdatering kommer ved neste landkjenning.