Hankøsundet

Vi fikk friske vinder på Tisler på natten. Fortøyning var trygg, men sydvest liten og kortvarig stiv kuling ga mye svell. Det ble ingen god natts søvn av det.

Neste dag ble det bestemt at vi går så snart vinden legger seg. Vinden kommer fra et lavtrykk som passerer rett over vestfra. Vinden dropper fort utover dagen når senter på lavtrykket er rett over oss. Vi kaster loss og går mot søndre missingen.

Det er høy sjø etter vinden som har vært. Bølgehøyde anslås til 3+ meter , lang og tung sjø. Ved Søndre Missingen innser vi at det kan være risky å gå inn. Det er urent med mange grunner og skjær ved inngangen til naturhavna der. Det bryter voldsomt og er omtrent som å kikke inn i en vaskemaskin.

Vi tar isteden sikte på Hankøsundet. Det bruker være mange «badegjester» der i juli men vi regner med å finne en svaiplass eller fortøying mot berget.

Skrått over for blåbøyen var det ledig.

På noen steder langs det bratte fjellet mot fsstlandet er det satt opp noen fortøyingsbolter. Det er gode dybder langs fjellet og vi kunne ligge longside.

Longside langs fjellet i Hankøsundet.

Stedet viser seg også være et yndet sted for hoppeglade. Noen kom og mislikte at vi hadde lagt oss der de brukte klatre opp i fjellet og hoppe fra en avsats. Ikke lett å vite – det er jo faktisk fortøyingsbolter i fjellet der.

Ikke mange spor av nattens kuling i Hankøsundet.

For oss var dette bare et sted å overnatte på veien videre. Vi tenkte gå videre nordover i Oslofjorden.