Fredrikshavn – Bønnerup

Etter å ha vært innblåst i Fredrikshavn søndag og mandag er tiden kommet for å bevege oss videre. Vi planlegger å gå til Bønnerup på tirsdag. En distanse på drøyt 50 nm.

Men først må det provianteres. En tur til Aldi og Rema 1000 i Fredrikshavn og det er løst. Vogna full på bare noen minutter.

Karlsen fornøyd og vil «hjem».
Vi ligger selvsagt helt ytterst 😀 Men bra ordning i Fredrikshavn Lystbådehavn. Tommel opp for dem.

Værmeldingen for tirsdagen var bygevær og vestavind i styrke 10-13 m/s. Vi skal ha en sørlig kurs så vestavind gir oss vinden rett i sida. Det er gunstig. Siden vi skal gå langs østsiden av Jylland er det også gunstig. Fralandsvind vil gi lite sjø. Ulempen er ofte ujevn vind ettersom landskapet gir mer eller mindre le.

Forberedt på all slags vær legger vi ivei.

Ved seiling i Danmark må ruta legges litt lenger ut fra land enn det vi er vant til i Norge og Sverige. Vi må som oftest 2 nm ut fra land for å få stabile vanndyp på mer enn 5 meter.

Underveis. Rikelig med vind ga bra fart det meste av veien mellom Fredrikshavn og Bønnerup.

Det var meldt bygevær. Og bygevær ble det.

Denne ga oss en bra omgang. 15 m/s vind og det bøtta ned i 5 minutter. Så var alt tilbake til normalen.

Omttent halvveis passerer vi Hals og Hals Barre.

Bra driv forbi Hals Barre. Vær, vind og byger som meldt.

Strekningen er drøyt 50 nm. Vi startet rett over kl 12 for å unngå de værste bygene på morgenen. Vi regner ca 9 timer på seilasen og forventer dermed ankomst rundt kl 21. Det kan være et vanskelig tidspunkt for å få plass i havna. De fleste dagseilere har nok kommet inn allerede. Men vi håper det finnes en «siste» plass til oss.

Vi ankommer Bønnerup Havn 2115 og ganske riktig – det har fylt seg godt opp. En full havn og frisk vind er heller ingen favorit når det skal søkes etter plass. Det er liten plass å navigere på og fort gjort å komme litt tett på andre båter.

Men plutselig hoiter en vennlig sjel at det finnes en plass helt innerst. Vi takker og bukker og er trygt fortøyd 5 minutter senere.

Fin plass i le innerst i havna.

Kl ble 22 og lyset gikk tidlig denne kvelden. Frisk luft, salt sjøsprøyt og mange timer til sjøs setter sine spor. Zzzzzz.

Det ble landligge påfølgende dag. En liten vandring i Bønnerup, lunch på fiskekaia og litt «hjemmekontor».

Stjerneskud må til i Danmark. Alle steder later til å ha sin egen vri på denne danske spesialiteten.
Dagen avsluttes fredelig i cockpit.