Bogense

Vi har havnet i Bogense. En købmanstad nord på Fyn. Ikke store plassen og det meste er sentrert rundt havna.

Når vi ankom Bogense var første tanke å finne en båtbutikk som hadde Raymarine utstyr. Vi opplevde nemlig at autopiloten sluttet å virke på vei hit. Det kan høres uskyldig ut at vi blir uten autopilot men den brukes mye. Når vi er bare 2 ombord oppleves autopiloten som uvurdelig 3. person. Og den er flink, faktisk utrolig flink til å holde stabil kurs når det må gjøres annet ombord som lage mat, justere seiltrim og drikke kaffe 🤪

Skipper var urolig for at det var noe som var ødelagt og måtte byttes. Komplett autopilot koster 15-20 tusen så litt nerver var det. Lettelsen var stor feilen ble lokalisert. Stempelarmen fra hydraulikken hadde på mystisk vis løsnet fra roret.

Stempelarm med mutter løsnet fra rorfeste (svart dings rett over). Når de ble skrudd sammen funka autopilot igjen😀

Vi har tatt noen turer til fots rundt i området og må berømme stedet for idyll og generelt godt vedlikehold og orden.

Mange hus er gamle av type bindingsverk og mye jobb er lagt ned i å holde det i god stand.

Velholdt overalt 😀
🌞

Etter litt promenering må det litt lunch til. Juels Cafe byr på Stjerneskud med Fuccacia. Sånn vil vi ha.

Karlsen ser litt morsk ut med arma i kors og bestemt uttrykk. Muligens litt lavt blodsukker. Men egentlig alt i orden, ølen smakte og om litt kommer lekre stjerneskudd på bordet 🐋🦀😁

Alt i alt må vi si Bogense er et hyggelig stad å være. Været har vært fint i dag. Sol og sommerlig temperatur. Vi har ikke vært fristet til å gå på stranden, men det skal sies at det er badestrand som nærmeste nabo ved havnen.

I

Kveldsmat i båten med hjemmelaget pizza på menyen.

I morgen er det igjen meldt litt rufsete vær med grå skyer og mulighet for regnbyger. Vi vurderer å ta bussen inn til Odense. Der har vi aldri vært før. Det er ca 30 km fra her vi er.

Den som lever får se…..more later 😉