Himmelspretten 2020

Det har vært stille på oss en stund. Vi har vært i farta men det har kanskje ikke vært så mye å skrive hjem om. Vi er jo hjemme 😀 hele tiden. Det har blitt noen helgeturer rundt i skjærgården i Onsøy og Hvaler. En og annen avstikker over til Vestfold har det også blitt.

I helgen var vi først en tur over i Vestfold. Startet med en tur over til Sandø, rett innenfor Store Færder. Avgang etter jobb i 18:30-tida og tilnærmet null vind. Den lille vinden som var kom midt i mot. Men vi kommer frem på motor også. Ankom nordre Sandø rundt 20:30. Fin bukt der med stor sandstrand. Det grunner fort opp for oss med kjøl. Oslofjorden friluftsråd har vært elskverdige og lagt 2 blå bøyer litt ute i bukta. Vi kapret en av de.

Litt for immunforsvaret.
Det er omtrent så mørkt det blir nå for tiden.

Dagen etter ble det morgenbad i friskt saltvann. Ikke akkurat som middelhavet i august sånn temperaturmessig, men forfriskende er det.

Vi seilet videre til Tjøme og Verdens Ende. Her er det en vel tilrettelagt havn for fritidsbåtfolket. Vi ankom i 14 tida, men allerede knokfullt. Det merkes at Bohuslän er stengt.

Vi gikk nordover langs Tjøme og Nøtterøy. Fin og beskyttet skjærgård. Vi siktet oss inn på Østre Bolærne. Men nei – knokfull havn her og. Vi la oss istedet i Kongshavnsund på nordsiden av østre bolærne. Det er en taxi-brygge der som vi sjanset på. Etter å ha ringt oppgitt telefonnummer på brygga fikk vi ligge. Vi ønsket å ligge til brygge siden påfølgende fredag skulle brukes til hjemmekontor. Det funka bra det – litt dårlig mobildekning for teamsmøter med video men kun tale gikk utmerket.

Kongshavnsund, Bolærne
Kongshavnsund, taxibrygga
Bilder fra Østre Bolærne.

Fredag kveld har dessuten et kulingvarsel på seg. Regn og vind opp i 18-20 m/s er meldt. Da må førtyningsplass velges med omhu. Vi valgte å bli. Brygga er av stein og betong og bukta beskyttet for sjø fra oslofjorden. Vi fikk vinden inn på 40 grader forfra og ut fra brygga. Litt krenging ble det når vinden nådde sitt maks. Vi så 40+ kn på måleren ganske ofte i en periode. Heldigvis la vinden seg raskt utover natta til lørdag.

Farvel Bolærne (for denne gang)

Lørdag formiddag tok vi turen over fjorden og tilbake til østfold. Siktet oss inn på Risholmen. Vinden hadde lagt seg til 8 m/s men hadde forventet litt «gammel moro» fra nattens kuling. Det var overraskende flatt over fjorden.