Lysekil – Väderöarna t/r

Vi bestemte oss for et besøk på Väderöarna. Gikk lørdag ved sen lunchtid (14:00) fra hjemmehavnen i Lysekil.

Det blåste ganske friskt natten til lørdag og lørdag formiddag. Vi la derfor ruta innaskjærs nordover til Hunnebostrand. Derfra gikk vi ut i åpent. Vinden hadde lagt seg til rundt 8 m/s men mye dønning og urolig sjø fra tidligere vind.

I loshavna var det fullt opp av båter. Vi valgte å legge oss i bukta ved vertshuset (brygga tvers over bukta for vertshuset). Det er ok for gjestende båter å ligge natta over der men på dagtid må man vike plassen for dykkerbåter og turistbåter. Vi fikk også en tysk båt på utsiden litt utpå kvelden. Det har blåst syd og sydvest i noen dager. Det gjør at det merkes litt svelling her.

I løpet av natten dreiet vinden over til nordøst og dermed forsvant all svelling.

Søndagen starter litt grått men etterhvert bryter sola gjennom. Vi drar avgårde ca 11:30. Vinden er svært beskjeden så på seil alene fikk vi estimert ankomst Lysekil kl 23:30. Vi må spørre Yanmar’n om litt hjelp med fremdriften.

Passerer Smögen – lett gjenkjennelig på langt hold.
Middag i cockpit – laksepai, yuumm 👍