Tilbake til Lysekil – 6 uker senere

Fra bukta ved Lyr mellom Orust og Tjörn er det drøyt 20 nm til hjemmehavnen Lysekil Marina på Basteviksholmene. En litt tung seilas siden det setter punktum for årets sommerseiling. Men for en rundtur vi har hatt – det har nok ikke helt gått opp for oss ennå. Vi trenger selv litt tid til å fordøye og se tilbake på alle opplevelser, steder og seilaser.

Dagen starter som en sommerdag i toppklasse. Sol, nesten vindstille og vi ligger på anker (bøye) i svaibukta ved Lyr. Et forfriskende morgenbad og frokost / kaffe i cockpit.

Vi har god tid så matrosen bevilger seg en liten jolletur på formiddagen.

Vi får et kort besøk av seilervenner Hege og Kurt fra Drammen. Det har blitt tidlig ettermiddag og vi må ta fatt på den tunge siste-etappen.

En behaglig seilas ble det. Sol, bra temperatur og stabilt vind 5-7 m/s fra nord-vest, dreiende vest ga silkemyke forhold.

Vi ankom hjemmehavn ca 17:30. Og for en velkomst 👍😃

På brygga står god venn og båt-nabo Lennart klar med fortøyningene. Og ikke nok med det – maten står klar i Grace salong når dere er klare. Her var det bare å få ferdig fortøyningene så kunne vi sette oss til bords.

Her ble det Lennarts verdensberømte räkmacka, kald pilsner og hvitvin.

Den litt tunge hjemkomsten ble med ett mye, mye hyggeligere. Tusen takk Lennart 🤗🍻