Lyr / Bäckevik

Vi beveger oss sakte nordover. Til helga er det slutt – 6 uker på tur i seilbåt er over. Vi skal nå hjemmehavnen i Lysekil på fredag. Lørdag reiser vi hjem – sukk.

Selv om vi er i mer hjemlige farvann er det mange steder vi ikke har besøkt. I går bestemte vi oss for å finne en svaibukt i området Orust / Tjörn. Etter litt søk i kartet bestemt vi oss for å sjekke ut en bukt på øya Lyr. Tror også bukta omtales som Bäckevik.

Det er ofte østlig vind for tiden. De fleste uthavner som omtales i guider virker være plukket med tanke på le for syd og syd-vest. Og kanskje med rette – det oftere syd og vestlige vinder sammenliknet med øst og nord.

Bukta vi kom til er noe åpen mot øst men det er andre holmer rett utenfor så blir neppe sjøgang fra den kanten. Forøvrig er det fredelig og idyllisk som vi håpet på.

Overskyet og tidvis regn i går. I dag er sommeren tilbake.

Natten senker seg – sjøen blir blank.