Veien videre

Planen var å ta seg hele veien opp til Stockholms skjærgård. Vi har revurdert planen og kortet ned ruta noe. Vi kommer til å holde oss i området rundt St Annas skärgård frem til over helgen. Deretter setter vi mest sannsynlig kurs mot Gotland og Visby.

Grunnen til at vi reduserer ruten er dels at det har vært en litt urolig væruke samt at vi føler for litt kortere etapper for å få litt mer feriefølelse. De neste dagene ser også ut til å kunne få innslag av kuling så velger å holde oss inne i skjærgården.

Slik ser ruta ut så langt. Heltrukken linje viser utseilt distanse. Stiplet linje viser plan for neste etapper. Det kan være at vi går direkte til Visby på Gotland – kommer an på vindstyrke og vindretning i starten på neste uke.

Vi har bevisst holdt igjen overfart til Gotland siden det er Almedalsveckan denne uka. En årlig happening i uke 27 i Almedalen der politikere får vise seg frem – politikerveckan. Antakelig en svensk variant av Arendalsuka. Finale for Almedalsveckan er på søndag 4. juli. Vi ser for oss å sette kurs mot Gotland første værvindu vi får etter søndagen. Det er ca 50-60 nm fra fastlandet og ut så vi vil ha et pålitelig værvindu før vi legger ut. Det ser ut til å bli mer stabilt etter helgen. Imens farter vi rundt i St Anna og Västerviks skjærgård.

Mer om det i morgen 🙂