So ein schöner tag

Søndag 21. juli. Vi er fortsatt i Kühlungsborn. Planen var egentlig å seile videre til Heiligenhafen ved Fehmarn før helga, men været inspirerte ikke. Det er ikke veldig langt over til Heiligenhafen, ca 25 nm korteste rute men vi får en strafferunde på ca 15 nm siden vi ikke kommer under broa ut til Fehmarn og må gå rundt. Det ble nå til at vi skulle avvente avreise vestover til over helga.

Idag skal våre gode venner fra Tyskland, Kirsten und Manfred komme på besøk. De bor ikke så veldig langt unna, ca 1,5 timers biltur unna.

De kommer på formiddagen med ferske rundstykker og det blir en sen frokost eller tidlig lunch om man vil. Etter frokost, går vi en runde rundt i Kühlungsborn som turister. Det var veldig å hyggelig å treffe dem igjen siden det ikke er så ofte vi får anledning å treffes. Vi traff Kirsten og Manfred første gang når våre barn var små. Eller egentlig var det våre barn som traff deres barn, siden de også har to gutter omtrent på alder med våre to. Dette skjedde under ferieopphold i Danmark. Siden den gang har vi hatt kontakt og truffet hverandre noen ganger per år.

Vi vandret rundt i Kühlungsborn – dette er et turiststed så selv om det er søndag så er alt åpent. Elisabeth er veldig glad i Birkenstock sko, og prisen er halvert fra Norske priser. Altså det er bra greier og mye billigere i Tyskland enn i Norge. Det er egentlig en bitteliten by – den har egentlig bare en dagligvarebutikk, men du-verden så mange skobutikker det finnes her😜 Etter 7 eller 8 mistet jeg tellinga. Og bare et fåtall hadde merket Birkenstock – og hadde de Birkenstock så skulle det prutes som om vi var i Bangkok🙈 Det funker ikke på samme måte i Tyskland kan jeg si som sto på sidelinjen. I tyskland er det meste på stell – står det 20 % avslag så er det 20 % ikke 50 % eller 30%. Men hun klarte å finne 3 par til godt reduserte tyske priser. 🤩

Tyske konditorier er ofte en fryd å besøke. Her ble det Mohntorte og et stykke av månedens kake. Mohntorte var en slager. Visstnok en krem laget på valmuefrø – helt nytt for oss, men kan absolutt anbefales.