Mot Rügen….

Etter Christiansø tenkte vi at det er tid for å sette kurs mot Rügen i Tyskland. Vi har vært mange ganger i nord-Tyskland men aldri fått anledning å besøke denne Tysklands største øy.

Øya er kjent for spesiell natur og kanskje spesielt sine fine strender som følge av mengder med morenegrus og morenesand. Øya har ikke mindre enn 3 nasjonalparker. Øya har broforbindelse til fastlandet over Stralsund. Sassnitz og Bergen (ja byen heter Bergen) er største byer på øya. Sassnitz har ca 10 000 innbyggere.

Reisen til Rügen

Fra Christiansö til Rügen er det ca 80 nm. Vi vurderte det som litt for langt for en dagsetappe og valgte å dele opp. Vi gikk derfor fra Christiansö til Rønne på Bornholm for å dele opp seilasen. Fra Rønne og over til nærmeste havn på Rügen så er det ca 52 nm. Første havn vi ankommer er i Sassnitz – vi planlegger en overnatting der før vi skal gå videre på østsiden av Rügen.

Ankom Sassnitz ettermiddag/tidlig kveld i dag, etter en særdeles stille seilas over Östersjöen i 2 – 4 m/s. Mest action ble det da den tyske kystvakta sirklet rundt oss. Men ingen bøter eller anmerkninger – vi seilet lykkelige videre. (Vi hadde seil oppe, men også motor igang siden nesten fraværende vind, da hadde vi selvfølgelig også dagsignalet for motorseiling oppe 😉 – andre har opplevd å bli bøtelagt for å utelate dagsignalet).

Sånn ser de ut – store og skumle. De lå og lura bak vindmøllene midt ute i östersjön – som gjedda i sivet. Kan hende de spana på fiskestanga vi har stående i beredskap. Har alltid ei fiskestang stående i stangholder akter. Vet aldri når makrellen plutselig er der 🙂

I Sassnitz oppdaget vi fort at det er festiviteter og joda – en helg i juli hvert år arrangerer de Rügener Hafentage Sassnitz. En tradisjon som samler massevis av folk. Og detter tar de på alvor her. Ikke noe fjuttig pølsebod og brusutsalg her nei – her er det fullt tivolig, mobile Biergartens, grillstekte Schweinhakse med surkål, cocktailbarer og creperier så langt øyet kunne se – tjo ho.

Bilder og stemningsbeskrivelse kommer….ja her kommer noen glimt.

En stilig skute som ligger rett bortenfor oss. Burde ikke den vært i Fredrikstad – Tall Ship Races 2019.

Bare en liten ting til slutt. Vi som nesten er voksne trenger å sove litt om natta. Vi trakk oss tilbake rundt 24:00. Etter en liten night-cap så det fortsatt slik ut ut av «stue-vinduet»

Vakkert pariserhjul . Og det dundra Rolling Stones fra et sted og Techno fra et annet. Får vi sove her da tro?

3 kommentarer til «Mot Rügen….»

  1. Åh vad mysigt det låter! Jag hoppas att ni åt en god Schweinhakse och massa surkål!

    1. Tro det eller ej – vi gikk for svensk tradisjonsmat: Matjessill, nypotatis, creme fraiche og gressløk. Øl o nubbe. Er jo så godt 🙂
      Fleskeleggen får vente til oktober 🍻

  2. Så det ble en Tysklandstur på dere i år også 🙂 Jeg har hørt at Rügen skal være en flott øy. Kjempemoro å følge dere 🙂 Fortsatt god reise.

Det er stengt for kommentarer.