Hiddensee/Vitte

I går lå vi på anker utenfor øya Hiddensee. Ganske langt syd-øst på øya. I dag har vi beveget oss litt lenger nord men fortsatt på østsiden.

Vi tenkte finne en havneplass ved stedet Vitte. Det er to muligheter her – en fiskehavn med noen få gjesteplasser og en lystbåthavn med plass til et par hundre båter. Men for lystbåthavna står det begrensning på 4 meter bredde – vi er 4,15 meter. Satset derfor på fiskehavna som førstevalg. Men nei – ingen av de 3!! plassene var ledig – vi kunne kanskje forhandlet oss til å ligge utenpå en av de som lå der, men valgte isteden å sjekke ut lystbåthavna.

Der ble vi møtt av noen dansker i innfarten (på vei ut) som sier det er fullt overalt. Vi tok allikevel en liten runde på egenhånd. Havna er trang og grunn – og bredden mellom stolpene er de som det står i kartet mindre enn 4 meter. Men så – noen roper til oss fra en båt. De sier at havnesjefen prøver å få tak i oss – han står på en annen brygge og fekter, han vil ha oss inn på en plass. Vi er ikke vanskelig å be. Joda – det fantes en plass, bred nok og dybde nok så lenge vi går med baug inn.

Det er ikke biler på øya Hiddensee. Men de har beholdt en annen transportform – nemlig hest og kjerre 😃

Det er steinlagte gater de fleste steder så det høres mye kloppeti-klopp lang vei når hestene drar forbi.

Et lite sted. Noen restauranter finnes, det er en daglivarebutikk og et bakeri. Og kino – i et telt. Kveldens underholdning skal være et allsang arrangement. Vi fikk utdelt sanghefte med 20 sanger – blant annet slagere som 99 luftballons 😃 Mye livligere ann man kanskje kunne tenke seg – godt hjulpet av fin sommerkveld og øl-tapperi/bar 🍻

Har ikke fått tatt noe særlig med bilder i dag. Skal forsøke å bli bedre på det i morgen. Kommer tilbake med mer fra Hiddensee/Vitte.