Hiddensee/Dornbusch

I dag har vi mer å fortelle. Vi ligger på samme sted – i havna i det lille stedet Vitte på øya Hiddensee.

Vi tok frem sykkel og sparkesykkel for en rundtur i omgivelsene. Det ble en fin tur. Jeg har i år byttet ut den vanlige sammenleggbare sykkelen med en slik elektrisk sparkesykkel. Den har fungert utmerket og tar veldig liten plass ombord. Og en annen ting med denne sparkesykkelen er at folk er veldig nysgjerrig på hvordan det funker – nesten som å går tur med en hundevalp, alle skal se på den og spør om alt mulig med rekkevidde og fart og hvordan man legger den sammen.

Men i dag kom et par tyskere bort til meg og var litt strenge i tonen. Du kan ikke bruke Electro-roller i tyskland fikk jeg vite – ikke tillatt. Jeg forsøkte meg med at godkjent i hele EU men de trodde ikke på det. Jeg burde gå å snakke med borgemesteren! (siden det ikke er politistasjon her) om det var greit. Hvis ikke risikerte jeg at sparkesykkelen ble konfiskert. Jeg tok sjansen og sparket videre uten å oppsøke borgemesteren 🙂 Makan – jeg har da annet å gjøre i ferien enn å fly rundt å lete etter borgermesteren.

Vi er i nordenden av øya. Her er det litt kupert. Og det finnes forklaring med at tilbake i istiden ble denne formasjonen dannet av masser fra norden. Dornbusch heter høylandet her nord på øya. Vi ga oss i vei. Vi kunne sykle et stykke men parkerte syklene når stigningen gjorde at vi likevel måtte gå.

Det er i motbakke det går oppover 🙂

Mye motbakke var det. Men svært fint turterreng.

På toppen står fyret. Et kjennetegn for området. Høyda det står på er 72 moh og tårnet er 27,5 meter. Det betyr at lyset står 99,5 moh. Det har en synlighet på 45 km utover østersjøen.

Fyret og piken med prikkete bluse.

Utsikt mot syd. Omtrent hele øya kan ses fra høyden her oppe. Faktisk så vi helt til verftsbygningene i Stralsund.

Og i god tysk ånd hadde de selvsagt en biergarten her oppe. Svette og fæle måtte vi jo teste deres Hausbier som var en lys og mild pilsner som funket veldig bra for tørsten. Tok dessverre ingen bilder derfra. Men tro meg – det var en svært idyllisk biergarten.

Nede fra høyden igjen tok vi en runde på stranda og forbi klosterhavnen.

Ut mot Östersjöen er det en sanddyne som det er anlagt en sykkelvei i. Rett nedenfor kilometervis med strand.

Klosterhavnen med sitt karakteristiske hotell/vertshus.

Og litt mat og drikke fikk vi i oss på veien.

En riktig bra dag ble det 🙂