Havnedager – Kühlungsborn

Det er varmt og fint sommervær men også varslet ustabilt pga en kaldfront som skal passere. Det er varslet stor risiko for tordenvær i dag og ganske friske vindbyger i morgen. Utover i neste uke skal det stabilisere seg ved at et høytrykk bygger seg opp over sør-skandinavia.

Inntil mer stabile forhold blir vi her i Kühlungsborn.

Vi måtte bytte båtplass på morgenen i dag. Hadde booket plass gjennom dockspot ved ankomst hit. Dockspot er bra med at plasser kan reserveres. Ulempen er at hvis man skulle velge å bli lenger enn bookingen er plassen ofte bestilt av andre, og ny plass må letes opp. Vi er i en stor havn og en del bevegelse på gjestebåter på formiddagen. Det gikk fint å finne ny plass.

Det ble også bunkringsdag. Det lokale supermarkedet i byen her (Edeka) har service for seilere – handler du for mer enn €30 leverer de varene gratis til båten. Ja takk – det er praktisk når det skal fylles på med drikkevann og annet drikke.

Ikke moro å slepe et helt lass med diverse drikke gjennom byen og tvers gjennom hele marinaen og lengst ut på brygga i 28 varmegrader.

Takk til Edeka for bra service.

I mens vi var og handlet hadde de fleste andre funnet veien til stranda. Stor og fin strand som nærmeste nabo til havna her.

Massevis av slike karakteristiske strandkurvstoler her.

Det gikk ikke lenge før det kom meldinger om tordenvær på vei inn.

Bilde som viser tordenvær område i bevegelse nord-østover (fra blitzortung). Ble omtalt som kraftig og advarsler var gått ut i Tyskland. En båt-nabo i havna mumlet om fare for orkan og lurte på om jeg visste hva orkan er. Han hadde nok tatt litt for mye møllers tran til frokost😜 Værmeldingene meldte om bygevind opp i 15 m/s. Vi sikret allikevel litt ekstra med fortøyinger og tok ned cockpit-telt i tilfelle det skulle dra på med vind.

Tordenværet kom og var egentlig ganske snillt. Det lynet og tordnet litt, regnet kraftig en kort periode og blåste opp i 13-14 m/s. Har sett verre.

Regnet forsvant like raskt som det kom.

I morgen får vi besøk av våre tyske venner. Det gleder vi oss veldig til. Det er lenge siden vi har truffet dem.