Våknet i Gislöv

Det ble bråbestemt i går kveld/natt at vi ikke ville fortsette mot Hanöbukten men heller sove over i en havn. Tenker det var et klokt valg. Det er ikke lett å sove i en båt som stamper og slår mot bølgene.

Det var mørkt og stille i havna når vi kom inn. La oss på første og beste plass som så ut til å ha dybde nok. Kartet sier 2,20 meter i hoveddelen av havna. Tenkte det var lurt å holde seg i nærheten av drivstoff og service område. Ekkoloddet viste 2,20 i går og 2,10 idag. Selv om båten stikker 2,15 m gikk vi klar. Men det virvlet opp masse gjørme når vi gikk ut.

Noen bilder fra Gislöv Läge:

Tydlig at vi har kommet til sydligere strøk med palmer og greier 😁

Værmelding viser fortsatt østavind og vi skal østover – ikke den beste kombinasjonen. Værmeldingen sier litt mindre vind idag så vi prøver. Når vi ga oss i går kveld hadde vi jevnt 10-12 m/s rett i nesa. Ifølge værmelding skulle det vært ca 8 m/s. Idag er det meldt 5-7 m/s så burde være snille forhold. Vi får se hva østersjøen har å by på – ingen skjærgård her så åpent farvann hele veien.

Kl 11 går vi ut med kurs mot Simrishamn og kanskje videre om vindretning tillater seiling. Blir det bare motvind og motorkjøring stopper vi i Simrishamn.