Ute på Östersjöen

Vi kastet loss i Gislövs Läge kl 11 og satte kurs mot Simrishamn. Som meldt er det østavind og når vi går østover (kurs 086 grader) kommer vinden ganske rett i mot. For å kunne seile må vi ha en vindvinkel på 35-40 grader. Det mangler en del på det. Alternativet er å krysse men da blir distansen fort opp mot det dobbelte. Så hva gjør man – jo tar frem jokeren i form av Yanmar’n. Den maler fint på 1800-2000 rpm og gir oss 6,0 – 6,5 kn rett på målet. Uslåelig for transportseiling rett mot vinden. Spesielt morsomt er det dog ikke.

Rorkvinnen passer på så ikke vi fanges i fiskeredskaper eller andre hinder.

Fra bildet kan det se ut som vinteren er på vei. Det er ikke så farlig, men vinden i mot og sjøen som ikke er så varm ennå så blir det kjølig å sitte der akter over lang tid.

Værmeldingen ser forøvrig ut til å være helt rett, pent vær, østavind 5-7 m/s og lufttemperatur 20-25 grader (over land). Selv om vi også i dag har vinden rett i mot er det mye mer komfortabelt. Sjøen har lagt seg så vi slipper stamping og slag. Bare en snill gynging.

I skrivende stund er det drøyt 30 nm igjen til Simrishamn. Det burde normalt være ca 5 timer unna. Gjetter på at det blir med det i dag. I morgen blir det hviledag for Walkabout. Noen rester av arbeidsoppgaver må tas unna så da blir det trolig Simrishamnkontor på Tore i morgen. Og rorkvinnen skal sikkert se om det finnes noen uslåelige tilbud i butikkene (om de finnes).